Alltid på Värdshuset

ξ Förrätter / Starters ξ


Värdshusets S.O.S

Värdshusets egna sillinläggningar med klassiska tillbehör

Värdshusets ownmade marinated herring served with classic accessories

175.00

G, L, Ä, F


Löjrom

Toastbröd, crème fraîche & rödlök
Bleak roe, toast, soured cream & red onion

295.00

G, L, F


Harröröra

Böcklingröra på hembakat kavring, toppat med löjrom

Kippermousse served on dark homemade bread, topped with bleak roe

175.00

G, L, F, Ä, SnP


ξ Varmrätter / Main courses ξ


Fisk & skaldjursgryta

Tomat, fänkål, saffran, grädde, bröd & aioli

Seafood casserole with tomato, fennel, saffron, cream, bread & aioli

285.00

G, L, F, K, Ä


Sandhamns Värdshusbiff

Vitlöksconfiterade tomater, rödvinssås, bearnaise & pommes frites

Sirloin steak with garlic confit tomatoes, red wine sauce, béarnaise, served with French fries

325.00

Ä


Gräddstuvad pytt i panna

Stekt ägg, inlagda rödbetor & saltgurka

Swedish hash with fried egg, pickled beetroots & gherkins

195.00

Ä, L



ξ Avslutningsvis / Desserts ξ


Chokladtryffel rullad i kakao

Chocolate truffle rolled in cocoa

35.00

L


Ann-Maries klassiska kolatårta serveras med vaniljglass

Ann-Maries classic caramel cake served with vanilla ice cream

145.00

L, Ä, N


Dagens glass/ sorbet

Ice cream/sorbet

45.00

L, Ä


Vaniljglass med varm kolasås
Vanilla ice- cream with warm fudge sauce

105.00

L, Ä

Vid allergi- fråga personalen/ allergies?- please ask the staff
Förkortningar- Allergener/ Abbreviations- allergens

G- gluten,

K- kräftdjur/crustaceans,

Ä- ägg/egg ,

F- fisk/fish,

JN- jordnötter/peanuts,

SB- soyabönor/soya beans,

M/L- lactos/ mjölkprotein,

N- nötter/mandel /nuts,

Se- selleri/celery,

SnP- senap/mustard,

SF- sesamfrön/sesame seads,

Sv/Sf- svaveldioxid/ sulfit,

BD- blötdjur/molluscs,

***- varierar,

fråga gärna/changes weekly, please ask

Välkommen önskar Ann-Marie och Lars med personal!