Vårmeny á la carte
Kökets öppettider i Restaurangen
Fredag 17.00 - 20.00
Lördag 12.00 - 21.00
Söndag 12.00 - 14.00
08-571 530 51
ξ Förrätter / Starters ξ
Värdshusets Toast skagen
Räkor, majonnäs, dill & citron på ljust bröd
Shrimp, mayonnaise, dill & lemon on white bread
175.00
G, K, Ä
Fläderinkokt vit sparris
Syrad grädde, brynt smör, krispigt kavringssmul & kallrökt regnbågsrom
Elderflower poached white asparagus
Sour cream, browned butter, crispy rye bread crumb and cold-smoked rainbow trout roe
185.00
L, G, F
Råbiff på svenskt nötinnanlår
Ramslöksemulsion, mandelpotatischips, semitorkad tomat, syrad silverlök & lagrad ost
Steak tartare of Swedish beef topside
Ramson emulsion, almond potato chips, semi dried tomato, pickled silver onion & aged cheese
185.00
M, Ä
ξ Varmrätter / Main Courses ξ
Queneller på Vreta gulärt
Bakad spetskål, örtdressing, picklade rotfrukter & parmesan
Queneller made of Vreta yellow pea
Baked pointed cabbage, herb dressing, pickled root vegetables & parmesan
245.00
L
Bakad fjällröding
Musselsås, gurka, äpple, citronconfiterad potatis
Baked Arctic char
Mussel sauce, cucumber, apple, lemon confit potatoes
265.00
F, BD, L
Bräserat lammlägg
Betor i variation, getostcrème, sotad ramslök & rosmarinsky
Braised lamb shank
Beets in variety, goat cheese crème, blackened ramson and rosemary jus
285.00
L
ξ Avslutningsvis / Desserts ξ
Crème brûllée
95.00
L, Ä
Vaniljparfait
smörkola, jordnötter & choklad
Vanilla parfait
butterscotch, peanuts and chocolate
135.00
L, Ä, JN
Vid allergi- fråga personalen/ allergies?- please ask the staff
Förkortningar- Allergener/ Abbreviations- allergens
G- gluten,
K- kräftdjur/crustaceans,
Ä- ägg/egg ,
F- fisk/fish,
JN- jordnötter/peanuts,
SB- soyabönor/soya beans,
M/L- lactos/ mjölkprotein,
N- nötter/mandel /nuts,
Se- selleri/celery,
SnP- senap/mustard,
SF- sesamfrön/sesame seads,
Sv/Sf- svaveldioxid/ sulfit,
BD- blötdjur/molluscs,
***- varierar,
fråga gärna/changes weekly, please ask
Välkommen önskar Ann-Marie och Lars med personal!